Gümüşhane'de Nereleri Gezebilirim ? 27EKİ
Gümüşhane'de Nereleri Gezebilirim ?

1- TOMARA ŞELALESİ

Alan, 11.07.2011 tarih ve 904 sayılı Bakanlık Makamının Olur’larıyla Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir. Alan, Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 12.09.1991 tarih ve 355 nolu kararı ile 1. Derece Doğal Sit ilan edilmiştir. A 66.3 dekar büyüklüğünde ve 1380 rakımlıdır. Gümüşhane ilimizin Şiran ilçesi sınırlarında olan tomara şelalesi doğa harikası içinde sizleri bekliyor.

tomara-selalesi

 

2- KARACA MAĞARASI

Adını, bulunduğu köyün mahallesinden alan Karaca Mağarası, doğanın milyonlarca yıl uğraş vererek ortaya çıkardığı, sabırla nakşedilen, her noktasın aynı özenin gösterildiği muhteşem bir doğa harikasıdır. Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli Köyü Sınırları içerisinde bulunan Karaca Mahallesi’nin hemen güney batısında yer alan Karaca Mağarası şehir merkezine 17 km mesafede, denizden 1550 metre yüksekliktedir. Gümüşhane-Trabzon karayolunun 12 km kuzeye ayrılan 4 km yolu takip ederek ulaşılan mağaranın bulunduğu mevkide, ziyaretçilerin yeme, içme, dinlenme ve hediyelik eşya satın alma gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tesisler mevcuttur.

 

karaca-magarası

 

3- LİMNİ GÖLÜ

Limni Gölü, Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana köyünde bulunan bir göldür. Ladin, sarıçam, ardıç, göknar, böğürtlen, mor çiçekli orman gülü ve sarı çiçekli orman gülü bitkileriyle çevrili olan Ladin Gölü'nün deniz seviyesinden yüksekliği bazı kaynaklara göre 1700 metre, bazı kaynaklara göre 2024-2025 metre, bazı kaynaklara göre ise 2100 metredir. 1999'dan beri mesire alanı olan Limni Gölü, ilçe merkezine 20 kilometre, Gümüşhane'ye 44-45 kilometre uzaklıktadır. 2011 yılında tabiat parkı ilan edilen Limni Gölü'nin çevresi yürüyüş yollarıyla çevrelenmiştir. 720.000 metrekarelik alanı kaplayan göl, Saronay Yaylası'nda konumlanmıştır.

limni-golu

 

4- TORUL CAM TERASI

GÜMÜŞHANE’nin Torul ilçesinde, 240 metre ile Türkiye’nin en yüksek cam seyir terasları arasında yer alan Torul cam seyir terasına çıkan ziyaretçiler korku dolu anlar yaşıyor. Seyir terasına çıkanlar, camın üzerinden değil de, özellikle güçlendirilmiş platformdaki çelik kirişlerin yer aldığı kısımlardan yürümeyi tercih ediyor.

torul-cam-teras

 

Gümüşhane Oto Kurtarma ve Çekici Hizmetleri

Gümüşhane denilince akla ilk olarak tabiki de pestil ve köme gibi ulusal yiyecekler gelmektedir. Bunların yanı sıra gezilecek yerleri de vardır.